HTML

Kádár él

Kádár János nem az ember, hanem az idea. Az idea, amely azt üzeni, hogy még tulajdonképpen jól van ez így, hogy nem nagyobb erőfeszítés megkötni a kompromisszumot most, mint az az erő, amit a jövő megváltoztatásához kellene bevetni. Ez az idea velünk él, itt jár közöttünk, benne van hétköznapjainkban, életünkben. Valamilyen mértékben mi vagyunk. Megnézzük, hogy is zajlik mindez. Láttál valami hétköznapi kádárságot? Írjad meg itt: kadarel@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Nyakkendőadó

2008.04.23. 12:14 csészekávé

Az a helyzet, hogy a Nagy Újító minden igyekezete ellenére ki kellene írni az összes létező szoci pártházra hogy "A MEGVÁLTOZTATHATATLAN PÁRT". ugye már az internetadó nagyon progresszív elképzelése is beverte a kirakatot - nagy újító blogger VS netadó -, ellenben most az egyik budapesti szoci kollega, az egykorvolt főpolgármester-helyettes (igen, mondjuk együtt: egy kétmilliós város top5 vezetőjéből az egyik volt ez a szimpatikus úr 12, azaz TIZENKETTŐ ÉVEN át - emlékszik rá valaki?) úgy gondolta, hogy itt a remek alkalom még egy kis pénz betermelésére, hiszen szarul áll a költségvetés, mint mindig.

a javaslat tehát (no meg az idézet forrása és az Ember A Szavak Mögött):
Schiffer János (MSZP) képviselő arra tett javaslatot, hogy a 0,8 százalékos kulturális járulékot vessék ki a szőnyegek, a felsőruházat, a férfi öltöny, a női kosztüm, az ing, a blúz, de még a nyakkendő, a csokornyakkendő és a kravátli után is.
Vegyük észre a teljes cikkben, hogy a kormány támogatta a javaslatot, hiszen ezek a termékek jelentős kulturális értéket jelentenek a dizájn miatt. Vagyis adózzon a tehetség, a kultúra, hogy a tehetségek sarcából fenntarthassuk a sok szart.

Kádár János nem csak él, de a Parlamentben ül. Sok példányban.

-----------------

A Kádár él blog SZERKESZTŐBIZOTTSÁGA állásfoglalása a kultúra dolgában:

A kultúra az egyének tehetségéből, munkájából, szorgalmából összeálló közös értéktermelés, amelyben egyéni ízlések, tanulás, tudás, értékítélet, világlátás és minden élmény, amely bármely potenciális befogadót valaha ért, szerepet játszik. Ezért van az, hogy ugyanaz a dolog valakinek tetszik, másoknak meg nem. Ez mindaddig nem érdekes, amíg a közösség tehetségének, tudásának rovására nem megy. Mindaddig, amíg létezik tanulás, akarat, szorgalom, kulturális és más értékelőállítás, addig minden kulturális értéknek a fogyasztók fejében kell megküzdeni saját pozíciójáért, igazolásáért. Ha 100an beülnek Bérczes Robi gajdolására a Gödörbe, akkor az a termék sikeresebb, mint a Magyar Rádióban a raktárnak felvett komolyzenei munka. Egyáltalán nem kell tervgazdálkodni a kultúrával, hogy még szebb nyakkendőket rajzoljanak a haverok paintben, amikor van photoshop vagy gimp. Rádiókabaré VS Showder Színpad, Godot Dumaszínház. Remélem kezditek érteni.

Továbbá jelöltünk a Minisztertanácsba a Kultúráért Felelős Miniszteri székbe: Dr FLASH


update: kultplayen a póló, indexen a cikk

Szólj hozzá!

Címkék: sajtószemle főváros

A bejegyzés trackback címe:

https://kadarel.blog.hu/api/trackback/id/tr9438502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása